Informatie

Kernactiviteiten
Vanuit ons hoofdkantoor in Zwijndrecht houden wij ons bezig met het verkopen en onderhouden van compressoren (sales en service). Het gaat hierbij om alle soorten compressoren, van klein tot groot. Ook stellen we ze in bedrijf bij de klant en zorgen we voor het onderhoud.

Op onze locatie in Oosterhout (de vestiging Atlas Copco Air & Gas Purification) houden wij ons bezig met het ontwerpen, produceren, verkopen en onderhouden van maatwerk oplossingen voor lucht en gasbehandeling en gas generatie. Dit zijn o.a. stikstofgeneratoren, drogers etc. We zijn een typische projecten organisatie en werken op basis van specificaties van de klant. Hierdoor is geen project het zelfde!
Hoofdvestiging Nederland
Zwijndrecht
Aantal vestigingen
Atlas Copco heeft in totaal twee vestigingen in Nederland (Oosterhout en Zwijndrecht), plus drie ‘multibrand-organisaties’ in Oss en Veldhoven (dit betreft organisaties die onder hun eigen naam opereren in de markt maar wel onder de Atlas Copco holding vallen).
Aantal medewerkers nationaal
In totaal 400, waarvan 300 Atlas Copco medewerkers en 100 ‘multibrand’ medewerkers.
Aantal medewerkers internationaal
44.000

Organisatie

Organisatie & activiteiten
Atlas Copco is wereldwijd een toonaangevende aanbieder van duurzame productiviteitsoplossingen. De Atlas Copco-groep biedt zijn klanten innovatieve compressoren, vacuüm-oplossingen, luchtbehandelings- en gasscheidingssystemen, constructie- en mijnbouwapparatuur, industrieel gereedschap en montagesystemen. Ons bedrijf ontwikkelt producten en diensten met het oog op productiviteit, energie-efficiëntie, veiligheid en ergonomie.

Het Atlas Copco-concern is opgericht in 1873, heeft zijn hoofdkantoor in Stockholm, Zweden en is in meer dan 180 landen actief. In 2014 bedroeg de omzet 10,3 miljard euro en waren er meer dan 44.000 medewerkers in dienst.

Vanuit ons hoofdkantoor in Zwijndrecht houden wij ons bezig met het verkopen en onderhouden van compressoren (sales en service). Het gaat hierbij om alle soorten compressoren, van klein tot groot. Ook stellen we ze in bedrijf bij de klant en dragen we zorg voor het onderhoud.

Op onze locatie in Oosterhout (de vestiging Atlas Copco Air & Gas Purification) houden wij ons bezig met het ontwerpen, produceren, verkopen en onderhouden van maatwerk oplossingen voor lucht en gasbehandeling en gas generatie. Dit zijn o.a. stikstofgeneratoren, drogers etc. We zijn een typische projecten organisatie en werken op basis van specificaties van de klant. Hierdoor is geen project het zelfde!
Type projecten
Zoals gezegd zijn de klanten van Air & Gas Purification met name actief in de olie & gas industrie. We houden ons bezig met het ontwerpen, produceren, verkopen en onderhouden van maatwerk oplossingen voor lucht en gasbehandeling en gas generatie. Dit zijn o.a. stikstofgeneratoren, drogers etc. We zijn een typische projecten organisatie en werken op basis van specificaties van de klant. Hierdoor is geen project het zelfde!
Missie
Atlas Copco is toegewijd aan duurzame productiviteit. Dit betekent dat wij streven naar betrouwbare, duurzame resultaten met een verantwoorde inzet van bronnen en middelen, zowel wat betreft personeel, milieu als kapitaal.

We streven naar een wereldwijde aanwezigheid met ons verkoop- en distributienetwerk. Onze organische groei dient verder ondersteund te worden door selectieve acquisities waarbij we soortgelijke organisaties opkopen. Wij geloven sterk in het 'meten is weten'-principe. Daarom hebben we een aantal doelen gesteld:
- De klantgerichte doelstellingen verzekeren marktgroei en stellen klanttevredenheid en klantenloyaliteit veilig. Wij garanderen steeds de levering van energiezuinige, productieve, veilige en betrouwbare producten en service.
- De operationele doelstellingen zijn gericht op personeelsbeleid, milieuresultaten, gezondheid en veiligheid en focussen op zakelijke ethiek en integriteit.
- We streven naar een jaarlijkse omzetgroei van acht procent bij onze bedrijfsactiviteiten. Tegelijk willen we sneller groeien dan de concurrenten.
Visie
De visie van Atlas Copco bestaat uit het streven om First in Mind—First in Choice® van haar klanten en andere belangrijke belanghebbenden te zijn en te blijven.

Het betekent voor ons: focus op leiderschap. Wij willen de beste zijn, de eerste aan wie men denkt. Dit geldt niet alleen voor onze klanten, maar ook voor (potentiele) werknemers. Wij willen gezien worden als een innovatief bedrijf dat aan de hoge verwachtingen van onze klanten voldoet.
Bedrijfsfilm

Cultuur

Informeel - Formeel
Informeel 1 2 3 4 5 Formeel
Platte organisatie - Hiërarchisch
Platte organisatie 1 2 3 4 5 Hiërarchisch
Werken in teamverband - Zelfstandig werken
Werken in teamverband 1 2 3 4 5 Zelfstandig werken
Veeleisende werkomgeving - Normale werkdruk
Veeleisende werkomgeving 1 2 3 4 5 Normale werkdruk
Regelmatig overwerken - Reguliere werktijden
Regelmatig overwerken 1 2 3 4 5 Reguliere werktijden
Veel begeleiding - Zelfstandig
Veel begeleiding 1 2 3 4 5 Zelfstandig
Geen doorgroeimogelijkheden - Ruime doorgroeimogelijkheden
Geen doorgroeimogelijkheden 1 2 3 4 5 Ruime doorgroeimogelijkheden
Stimuleer doorgroei - Stimuleer geen doorgroei
Stimuleer doorgroei 1 2 3 4 5 Stimuleer geen doorgroei
Nationaal - Internationaal
Nationaal 1 2 3 4 5 Internationaal
Vast salaris - Prestatiegebonden
Vast salaris 1 2 3 4 5 Prestatiegebonden
Vaste werkplek - Mobiele werkplek
Vaste werkplek 1 2 3 4 5 Mobiele werkplek
Veel externe contacten - Voornamelijk interne contacten
Veel externe contacten 1 2 3 4 5 Voornamelijk interne contacten

Carrière

Werken bij
Atlas Copco is een ambitieuze multinational die duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan. Onze werknemers zijn daarbij ons belangrijkste kapitaal. Ben je ambitieus en wil je (internationaal) doorgroeien? Dan is ‘’the sky the limit’’. Wij bieden veelzijdigheid, internationale doorgroeimogelijkheden, scholing en opleiding. Ook bieden we een goed salaris en aantrekkelijke secundaire voorzieningen. We zijn een dynamisch bedrijf dat continu in beweging is, we kennen een prettige werksfeer en een open cultuur.
Doorgroeimogelijkheden
Wij zijn trots op onze uitstekende processen voor opleiding en ontwikkeling en werken over de grenzen van landen en competenties heen. Dit betekent dat je de kans krijgt om in verschillende divisies, landen en functies werkzaam te zijn. Of je nu een andere weg in je carrière wilt inslaan, een specialist wilt worden of nieuwe verantwoordelijkheden wilt krijgen als manager – Atlas Copco biedt altijd mogelijkheden.
Loopbaanontwikkeling
Bij Atlas Copco richten wij ons op ontwikkeling en op de ontwikkeling van jouw competenties. Het is duidelijk waarom we dit doen. Zonder jouw groei zouden wij onze activiteiten en oplossingen namelijk niet kunnen verbeteren. Hoe je je ontwikkelt, bepaal je grotendeels zelf. Jij en je manager worden jaarlijks beoordeeld en houden regelmatig gesprekken over eerdere doelen en het stellen van nieuwe doelen.

Werknemers aan het woord

Presenteer medewerkers op film
https://www.youtube.com/playlist?list=PLpXBVy9-HquuOwAhkMK7fqwUDNNi9J9Jt

Deel dit bedrijf

Copyright © 2020 Professionals4Technology   |  Sitemap   |  Disclaimer   |  Relatie inloggen   |  Inloggen