Informatie

Bedrijfsprofiel
The Bourgini Company B.V., onderdeel van de Ouborg Group, is gestart op 1 augustus 2014 en volledig bedacht en ontwikkeld door de familie Ouborg.

BOURGINI biedt een breed assortiment huishoudelijke apparaten en onderscheidt zich van andere merken door haar innovatieve ‘Dutch Design’, uitstekende prijs-kwaliteitverhouding, vakmanschap, betrouwbaarheid en spraakmakende marketingacties.

BOURGINI
De familie Ouborg kreeg al lange tijd van business partners het verzoek zich weer bezig te gaan houden met huishoudelijke apparaten. Het eerste verzoek hebben ze destijds naast zich neergelegd, evenals het tweede, maar uiteindelijk begon het toch weer te kriebelen. Er was duidelijk behoefte aan een producent van huishoudelijke apparaten die niet alleen topkwaliteit en topservice levert, maar ook unieke marketing bedrijft en design en innovatie hoog in het vaandel heeft staan. En dat allemaal tegen een betaalbare prijs. Met het merk BOURGINI komt het bedrijf tegemoet aan deze behoefte in de markt.

Merknaam
Het bedenken van een nieuwe en aansprekende merknaam was niet eenvoudig. De familie Ouborg is maanden bezig geweest met het ontwikkelen van de naam BOURGINI. Ze wilden de merknaam graag persoonlijk en dicht bij huis houden, maar tegelijkertijd moest het internationale allure uitstralen. In de vijftiende eeuw luidde de familienaam 'Aubourg' en hiervan is uiteindelijk BOURGINI afgeleid. De merknaam verwijst naar de roots van de familie, een Bourgondische levensstijl die bij de familie past, maar ook de luxe van Italiaans design en het internationale gevoel van de merknaam BOURGINI.
Kernactiviteiten
Princess Traveller
In 2009 verkocht Aad Ouborg zijn toenmalige bedrijf Princess Household Appliances. Hij behield de naam Princess om met zijn kinderen andere activiteiten te kunnen starten. Al snel ontstond Princess Sportsgear, gespecialiseerd in hockeyartikelen en in 2011 werd Princess Traveller opgericht, onder leiding van Tim en Florentine Ouborg.
Princess Traveller levert een breed assortiment reisartikelen in meer dan 30 landen. Betaalbare luxe, kwaliteit, betrouwbaarheid, bijzondere marketing en productinnovatie staan hoog in het vaandel. Alle producten, marketingacties en PR activiteiten worden zelf bedacht, soms in samenwerking met relaties. Het bedrijf is onderdeel van een echt Nederlands familiebedrijf en is inmiddels uitgegroeid tot een succesvolle, internationale onderneming.

Collectie
De collectie van Princess Traveller is ideaal voor zowel de zakelijke- als vakantiereiziger en bestaat onder andere uit:
• Extreem sterke en superlichte koffers; koffers vervaardigd uit polycarbonaat, polycarbonaat/ABS, ABS, PET-materiaal, waardoor de reiziger meer extra kilo’s aan bagage gratis het vliegtuig mee in kan nemen
• Princess Scaler collectie; koffers met een ingebouwde digitale weegschaal in het handvat, waarmee de reiziger overal en altijd het aantal kilo’s bagage kan aflezen en nooit meer problemen heeft tijdens het inchecken
• Princess Power collectie; koffers en een rugzak met een uniek en innovatief oplaadsysteem voor telefoon en tablet, waarmee de reiziger altijd en overal ter wereld stroom bij de hand heeft en dus bereikbaar is
• Princess Multi-Tec collectie; de collectie bestaat uit koffers met ingebouwde digitale weegschaal, uitneembare oplader. Deze collectie heeft ook een accessoire, een handige vacuümpomp voor het vacuüm zuigen van de kleding in kledingzak, kun je meer aan volume bagage meenemen
• Compacte en handzame koffers; weekend- en laptoptrolleys
• Business accessoires; hoezen voor de tablet, laptop en mobiele telefoon en schrijfmappen
• Reisaccessoires; bagageriemen, bagageweegschalen, bagagehoezen en naam labels

Experience Marketing
Experience-marketing is waar Princess Traveller voor staat. Het draait niet alleen om het product, maar ook het gevoel en de beleving bij een product of een merk. Wij vallen dan ook graag op door opvallende marketing acties en evenementen. Zo kun je bij aankoop van een Princess product kans maken op een zitplaats in de volgwagen van de ploegleider van de LottoNL-Jumbo ploeg tijdens de Tour de France. Tijdens de Spelen in Rio heeft Princess Traveller een gigantische muur gebouwd in het Holland Heineken House met hierin de koffers met uitneembare oplader. Hier konden alle bezoekers van HHH zijn telefoon aan de koffer opladen! Dit is dus een andere manier om onze producten te laten zien. Het trekt de aandacht en iedereen begrijpt meteen wat het product doet.

Innovaties
Princess Traveller volgt de nieuwste ontwikkelingen op de voet en ziet daarom groot belang in het blijven innoveren van haar producten. Zo bracht Princess Traveller maar liefst drie noviteiten op de markt; de koffer met ingebouwde digitale weegschaal, de koffer met uitneembare oplader en de koffer met paspoort & documentenhouder. Om deze drie unieke noviteiten is het merk geprezen voor zijn vooruitstrevendheid, kwaliteit en design. Princess Traveller is hierin een pionier en heeft daarom ook patent op alle noviteiten.

Licenties
Naast innovaties brengt Princess Traveller ook koffers en tassen onder licentie, waaronder Coca Cola, KNVB, LottoNL-Jumbo, Lief, Woezel & Pip en Nijntje. Als official supplier van NOC*NSF ontwikkelden wij tassen en reisaccessoires waarmee alle Nederlandse Olympische en Paralympische atleten naar Rio zijn afgereisd. Dankzij de Rio consumentencollectie kregen ook de Nederlandse consumenten de kans om te reizen als echte atleet.

B2B-koffers
Princess Traveller biedt custom made B2B koffers volledig gepersonaliseerd met o.a. logo’s, kleuren en de bedrijfsnaam in het design. Deze zijn al leverbaar vanaf circa 500 stuks. Zo heeft Princess Traveller voor Coca-Cola en Heineken een unieke trolley met geïntegreerde bekerhouder ontwikkeld. Daarnaast hebben de gepersonaliseerde fotokoffer, waarmee u eenvoudig uw eigen persoonlijke fotokoffer maakt. Zo is uw koffer altijd en overal te herkennen! Ook een zeer geschikt en origineel cadeau.
Awards
Tim en Florentine Ouborg wonnen met hun bedrijf Princess Sportsgear & Traveller de “FD Gouden Gazelle Award” als snelst groeiend bedrijf van Zuid-Nederland en het op één na snelst groeiende bedrijf van Nederland.

Business Awards
• Aithra Promise Award 2015
• Emerging Entrepreneur of the Year 2015 Finalist
• National Business Succes Award 2014
• FD Gazellen Award 2015

Design Awards
• Red Dot Award 2015
• A-design Award 2015
• German Design Award 2017
Hoofdvestiging Nederland
Breda
Aantal vestigingen
1
Aantal medewerkers nationaal
30
Aantal medewerkers internationaal
35

Organisatie

Organisatie & activiteiten
BOURGINI biedt een breed assortiment huishoudelijke apparaten en onderscheidt zich van andere merken door haar innovatieve ‘Dutch Design’, uitstekende prijs-kwaliteitverhouding, vakmanschap, betrouwbaarheid en spraakmakende marketingacties.
Missie
De familie Ouborg kreeg al lange tijd van business partners het verzoek zich weer bezig te gaan houden met huishoudelijke apparaten. Het eerste verzoek hebben ze destijds naast zich neergelegd, evenals het tweede, maar uiteindelijk begon het toch weer te kriebelen. Er was duidelijk behoefte aan een producent van huishoudelijke apparaten die niet alleen topkwaliteit en topservice levert, maar ook unieke marketing bedrijft en design en innovatie hoog in het vaandel heeft staan. En dat allemaal tegen een betaalbare prijs. Met het merk BOURGINI komt het bedrijf tegemoet aan deze behoefte in de markt.
Visie
Filosofie
BOURGINI past bij de ondernemersfilosofie van de familie Ouborg; het vijfsterrengevoel, gebaseerd op vier principes:

Een ster heeft een podium nodig
Een ster werkt alleen met de beste professionals
Een ster omringt zichzelf met andere sterren
Een ster zoekt altijd op een spraakmakende manier de publiciteit

Aan het roer van BOURGINI staat Nikki Ouborg, zij heeft bewezen de juiste ondernemersgenen te bezitten. Nikki Ouborg is de commercieel manager en Aad en Els Ouborg zijn adviseur. Een echt familiebedrijf.
Het merk biedt een breed assortiment huishoudelijke apparaten, waarvan het merendeel wordt ontworpen en geproduceerd naar eigen design. Het assortiment bestaat onder andere uit blenders, friteuses, fonduesets, grills, bakplaten, waterkokers, juicers, sandwichmakers en de unieke en innovatieve Classic Multi Plate Deluxe: deze bakplaat is een absolute ster in het assortiment.

Cultuur

Informeel - Formeel
Informeel 1 2 3 4 5 Formeel
Platte organisatie - Hiërarchisch
Platte organisatie 1 2 3 4 5 Hiërarchisch
Werken in teamverband - Zelfstandig werken
Werken in teamverband 1 2 3 4 5 Zelfstandig werken
Veeleisende werkomgeving - Normale werkdruk
Veeleisende werkomgeving 1 2 3 4 5 Normale werkdruk
Regelmatig overwerken - Reguliere werktijden
Regelmatig overwerken 1 2 3 4 5 Reguliere werktijden
Veel begeleiding - Zelfstandig
Veel begeleiding 1 2 3 4 5 Zelfstandig
Geen doorgroeimogelijkheden - Ruime doorgroeimogelijkheden
Geen doorgroeimogelijkheden 1 2 3 4 5 Ruime doorgroeimogelijkheden
Stimuleer doorgroei - Stimuleer geen doorgroei
Stimuleer doorgroei 1 2 3 4 5 Stimuleer geen doorgroei
Nationaal - Internationaal
Nationaal 1 2 3 4 5 Internationaal
Vast salaris - Prestatiegebonden
Vast salaris 1 2 3 4 5 Prestatiegebonden
Vaste werkplek - Mobiele werkplek
Vaste werkplek 1 2 3 4 5 Mobiele werkplek
Veel externe contacten - Voornamelijk interne contacten
Veel externe contacten 1 2 3 4 5 Voornamelijk interne contacten

Carrière

Werken bij
Je past erbij of je past er niet bij. Het is een familiebedrijf waarin met een klein team heel veel zaken worden gedaan. Spreekt het ondernemen je aan, past de zelfstandigheid je en zie je mogelijkheden, dan is dit een super uitdaging.
Doorgroeimogelijkheden
Voornamelijk binnen de functie. De functie kent zijn kaders, maar kan binnen de kaders naar eigen inzicht vorm worden gegeven. Plus de dynamiek maakt het mogelijk om bepaalde richting op te groeien.
Loopbaanontwikkeling
Ja, bepaald iedereen zelf.

Werknemers aan het woord

Deel dit bedrijf

Copyright © 2021 Professionals4Technology   |  Sitemap   |  Disclaimer   |  Relatie inloggen   |  Inloggen