Informatie

Kernactiviteiten
Smooth operator
KOTUG is een toonaangevende maritieme dienstverlener die wereldwijd innovatieve services levert. Met haar moderne vloot en zeer professionele medewerkers biedt KOTUG haar sleepdiensten aan in havens, terminals, offshore, de opkomende markt van windenergie op zee en is 24/7 alert voor schepen in nood en bergingsoperaties.

Leadership
De vloot van KOTUG, 50 sleepboten variërend van 30 tot 90 ton bollard pull, is één van de jongste en meest krachtige ter wereld. Met ruim 150 jaar ervaring heeft KOTUG zorgvuldig haar reputatie opgebouwd en voldoet zij aan alle eisen die de maritieme industrie stelt op het gebied van kwaliteit, veiligheid, gezondheid en milieu.

Track record
Door het ontwikkelen van innovatieve concepten en het opvolgen van nieuwe marktkansen onderscheidt KOTUG zich voortdurend. Een goed voorbeeld is de revolutionaire RotorTug®, een in eigen beheer ontworpen en gebouwde, uiterst wendbare sleepboot.

Green power ahead
Als toonaangevende onderneming draagt KOTUG voortdurend zorg voor het milieu, waarbij zij gebruik maakt van zwavelvrije brandstof en bovendien koploper is in de brandstof besparingswedstrijd onder de dienstverleners in de Rotterdamse haven. In november 2011 heeft KOTUG een bestaande RotorTug® ‘RT Adriaan’ omgebouwd tot een hybride sleepboot, de E-KOTUG. De E-KOTUG is de eerste hybride sleepboot die in Europa vaart. In 2014 worden nog twee hybride sleepboten gebouwd en toegevoegd aan de vloot.

In safe hands
KOTUG blijft zich voortdurend inzetten om het hoogste niveau van veilige, efficiënte en milieuvriendelijke sleepdiensten aan te bieden. Daarvoor heeft KOTUG een professioneel trainingsprogramma ontwikkeld; kapiteins worden zowel op de sleepboten getraind, alsmede in een simulatieomgeving. KOTUG traint daarnaast de bemanning van andere internationale sleepdiensten en met name de kapiteins op de Rotortug®.
Hoofdvestiging Nederland
De hoofdvestiging van Kotug in Nederland is gevestigd in Rotterdam.

Organisatie

Missie
KOTUG wil tot de top van toonaangevende sleepdienstbedrijven van de wereld behoren en haar positie als internationale maritieme dienstverlener continue blijven versterken. Handelend vanuit haar visie biedt KOTUG duurzame sleepdiensten en gerelateerde diensten aan de maritieme industrie aan. Door meerwaarde in haar manier van werken te leveren zal KOTUG de verwachting van haar klanten overtreffen. KOTUG heeft niet de ambitie om de grootste maritieme dienstverlener te worden, maar wel de beste: “exceeding clients’ expectations”!
Bedrijfsfilm

Cultuur

Informeel - Formeel
Informeel 1 2 3 4 5 Formeel
Platte organisatie - Hiërarchisch
Platte organisatie 1 2 3 4 5 Hiërarchisch
Werken in teamverband - Zelfstandig werken
Werken in teamverband 1 2 3 4 5 Zelfstandig werken
Veeleisende werkomgeving - Normale werkdruk
Veeleisende werkomgeving 1 2 3 4 5 Normale werkdruk
Regelmatig overwerken - Reguliere werktijden
Regelmatig overwerken 1 2 3 4 5 Reguliere werktijden
Veel begeleiding - Zelfstandig
Veel begeleiding 1 2 3 4 5 Zelfstandig
Geen doorgroeimogelijkheden - Ruime doorgroeimogelijkheden
Geen doorgroeimogelijkheden 1 2 3 4 5 Ruime doorgroeimogelijkheden
Nationaal - Internationaal
Nationaal 1 2 3 4 5 Internationaal
Vast salaris - Prestatiegebonden
Vast salaris 1 2 3 4 5 Prestatiegebonden
Vaste werkplek - Mobiele werkplek
Vaste werkplek 1 2 3 4 5 Mobiele werkplek
Veel externe contacten - Voornamelijk interne contacten
Veel externe contacten 1 2 3 4 5 Voornamelijk interne contacten

Carrière

Werken bij
Ondanks de groei van de afgelopen jaren is het karakter van het familiebedrijf gebleven. De betrokkenheid, passie en teamspirit van de KOTUG medewerkers is zeer groot. Er bestaat een informele, collegiale werksfeer met korte en directe communicatielijnen. KOTUG hecht veel waarde aan het werken in teamverband. Eigen ontwikkeling en opleiding staan hoog in het vaandel. KOTUG is toegewijd aan haar waarden en gelooft dat de uitvoering van deze waarden zal leiden tot succes van het bedrijf. Motivatie, enthousiasme en loyaliteit van de medewerkers zijn belangrijk voor KOTUG, dit hebben zij nodig om deze doelen te bereiken.

KOTUG werkt vanuit 4 basiswaarden:

1 . One KOTUG , One team!
KOTUG moedigt oprechtheid en vertrouwen aan van haar medewerkers aan, de medewerkers staan voor loyaliteit en doen wat het beste is voor het bedrijf.

2.Operationele excellentie en innovatie
KOTUG toont een uitdagende benadering van haar zakelijke dienstverlening, zij bieden een betrouwbare, veilige en hoogwaardige service en blijven continue verbeteren.

3. Onze mensen
KOTUG waardeert een individuele bijdrage van haar medewerkers, biedt coaching en ontwikkelingsmogelijkheden en stimuleert de prestaties en verantwoordelijkheid van de werknemers.

4. Duurzaamheid
KOTUG neemt beslissingen voor de lange termijn, beschermt het milieu, herinvesteert winst in het bedrijf en bouwt aan een duurzame klantrelatie.

Werknemers aan het woord

Deel dit bedrijf

Copyright © 2020 Professionals4Technology   |  Sitemap   |  Disclaimer   |  Relatie inloggen   |  Inloggen